Brugge Damse Vaart fietstochten
Alle artikels

Al trappend de streek verkennen

Al trappend bijleren over je stad, imposante monumenten, natuur of streekbieren? Trommel je vrienden of familie op om samen een fietstocht met gids te plannen. In alle uithoeken van Vlaanderen vind je zulke leerrijke en ontspannende routes.

Crossen door de bossen

Bij Everbike in Brakel cross je mee met spannende en begeleide mountainbiketochten. Tijdens ‘Vlaamse Ardennen by Night’ vertrek je bij valavond om het mooie landschap in het donker te ontdekken. Langs de fietsroute ‘Dwars door de Vlaamse Ardennen’ verken je de prachtigste trails van dit heuvelachtige landschap. Op vaste momenten kan je je als individuele deelnemer inschrijven, maar je kan je ook voor een familieweekend of in groep aanmelden voor een sportieve gegidste tocht. Zelfs voor krachtvoer en lunch kan gezorgd worden!

Met de fiets naar de brouwerij

Vanaf 23 maart kan je elke zaterdag meetrappen in Leuven met de brouwerijfietstocht. Langs de charmantste wegen fiets je naar een kleine, artisanale brouwerij in de buurt van de stad. Na een rondleiding les je je dorst met een proeverij van de smakelijke huisbieren. Ga je liever op ontdekkingstocht in Leuven en omstreken? Dan is de splinternieuwe Fietstocht In & Rond Leuven geknipt voor jou! De gids neemt je op zaterdagochtend mee naar de mooiste en meest verrassende plaatsen in het centrum en in de groene rand.

Degusteren in Limburg

Ook in Limburg proef je van prijswinnende topbieren tijdens je 14 km lange fietsroute. Je trapt samen met de gids door de Duinengordel-natuurkern van Orshof via de historische Geuzenbaan naar eeuwenoude Brouwerij Cornelissen en terug via de vallei van de Itterbeek. In Beringen kan je terecht voor een tour op maat. Fiets je liever in de schaduw van de machtige mijngebouwen of verkies je oases van groen? De gids stippelt een tocht uit op basis van jouw interesses.

Fietsen langs Antwerpse monumenten

In Antwerpen valt er op je stalen ros veel te bewonderen. Zo trap je met de historische fietstocht langs historische stadsdelen en de belangrijkste bezienswaardigheden. Je komt niet alleen voorbij bekende hoogtepunten, ook minder gekende pareltjes zoals het Elzenveld en het serene Begijnhof zullen je bekoren. In Mechelen en omstreken kan je ook met een gids de omgeving verkennen. Zowel stadsliefhebber als natuurfanaten komen aan hun trekken.

Tussen de natuur in ’t groene Brugge

In het Brugse Ommeland kies je bij Zwin & Zwaan voor zeer persoonlijke en op maat gesneden rondleidingen en daguitstappen. Zowel kleine groepen als individuen kunnen er terecht voor leerrijke fietstochten door de Zwinstreek en Brugge. In West-Vlaanderen geniet je ook van het glooiende landschap tussen Leie en Schelde als je de Leie-Scheldefietsroute volgt. Imposante hoeves en pittoreske dorpjes domineren er het landschap. Je fietst via het kanaal Kortrijk-Bossuit naar het provinciedomein De Gavers. Tijdens je tocht kom je ook langs verschillende bossen. Dit is geen gegidste tocht, maar de route is wel bewegwijzerd met 6-hoekige bordjes.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in