Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Peter en Bart
Alle artikels

5 x proeven van Limburg

Kaasmakers en Limburgers in hart en nieren Peter en Bert weten als de beste waar je de lekkerste producten vindt in hartje Limburg. 5 adresjes: vers en verrassend ambachtelijk!

Catharinadal, een heel jaar andere kaas

Broers Peter en Bert namen vol goesting de kaasmakerij Catharinadal van hun vader in Hamont-Achel over. Al snel breidden ze papa’s boter uit naar een ruim gamma van boter, yoghurt, plattekaas en kaas. Maar dat aanbod wisselt met de seizoenen. Geniet dus van dat stukje Grevenbroecker (Achelse Blauwe) want de volgende keer verrast een andere kaas je smaakpapillen.

Napoleonsmolen, graan op authentieke wijze

Ook in Hamont-Achel, staat de Napoleonsmolen waar er op authentieke wijze graan gemalen wordt. Géén commercieel gebeuren. Wel vier gepassioneerde vrijwilligers die de molen draaiende houden. Heb jij eigen noten? Breng ze mee en wandel fier naar huis met verse olie, genoeg om de hele familie te bevoorraden!

Cocotte, hedendaagse gastronomie

Jan Mangelschots opende op 1 april 2016 restaurant Cocotte in Lommel. En dat was geen grap! Wel een eigen zaak die gastronomie serveert in een hedendaags jasje. Pure producten die steevast voorzien worden van een unieke saus. Als je je bord leeg krabt, dan weet je dat het goed was.

Food Emotions, verrassende ambachtsproducten

Food Emotions is niet zomaar een winkel met voedingsproducten. Dit adresje in Hamont brengt je het beste van over de hele (culinaire) wereld. Pasta’s, kruiden, wijnen … Tijdens je bezoek mag je rekenen op heel wat verrassende weetjes en bereidingstips. Smul van de verse proevertjes om zeker te zijn van je aankoop.

De Floreffe, overnachting met ontbijt én diner

Wandelen, fietsen … in Limburg heb je ontspanningsmogelijkheden genoeg. Extra fijn is dat je bij Heidi Hendrikx ’s avonds de voetjes onder tafel kan schuiven. De gastvrouw van B&B De Floreffe had vroeger een eigen brasserie. En de passie voor het koken, is altijd gebleven. Trek er overdag op uit en geniet als kers op de taart van een uitgebreid avonddiner.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in