Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Jef Van den Steen

5 x héérlijk eten in en rond Aalst

De Aalstenaars (of ‘ajoinen’) dragen bier op handen. Aalst is dus een fijne streek voor wie graag culinair geniet. Brouwer Jef Van Den Steen neemt je mee op sleeptouw langs zijn vijf smakelijke hotspots in Oost-Vlaanderen.

De Glazen Toren, natuurbier op ambachtelijke wijze

Zoals heel wat studenten genoot Jef naast zijn studies af en toe van een pintje. Maar al snel stelde hij zich vragen bij het bierproces. Vandaag speelt hij als brouwmeester een beetje god. In de De Glazen Toren zet hij alles op alles voor bieren met een geur van vers geplukte hopbloemen.

Zuivelhoeve Keymeulen, vers vanop het erf

Zin in heerlijk verse producten, recht van de boerderij? Dan moet je bij Lieven en Joost in Zuivelhoeve Keymeulen zijn. Al hun kazen worden van rauwe melk gemaakt. Tip: proef een stukje van de ‘Babbelaar’: een jonge, frisse kaas.

In de lossen teugel, verblijven in een vierkantshoeve

Wakker worden bij de geur van vers brood? Daar word je goedgezind van! B&B In de lossen teugel heeft een grote oven waar wel 60 broden in passen. Perfect voor een lekkere boterham bij het ontbijt in de oude vierkantshoeve.

Bierwandeling langs het bierbrouwersverleden van Aalst

20 brouwerijen in en rond Aalst. Dat kan tellen! Tijdens een leuke bierwandeling georganiseerd door de stad passeer je de belangrijke plaatsen uit Aalst haar bierverleden. Je houdt uiteraard tijdig halt voor een proevertje van de ‘ajoinen’ hun favoriete drank.

Borse van Amsterdam, klassieke Franse keuken

Genieten van een verfijnde keuken is leuk. Genieten van een verfijnde keuken in een indrukwekkend zeventiende-eeuws gebouw is nóg leuker. Patrick en Annemie leggen je graag culinair in de watten in het restaurant Borse van Amsterdam, gelegen op de Grote Markt van Aalst.

Nog niet genoeg geproefd? Boek dan een weekendje!

Fijnproeverslogies in en rond Aalst