Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Jef Van den Steen
Alle artikels

5 x héérlijk eten in en rond Aalst

De Aalstenaars (of ‘ajoinen’) dragen bier op handen. Aalst is dus een fijne streek voor wie graag culinair geniet. Brouwer Jef Van Den Steen neemt je mee op sleeptouw langs zijn vijf smakelijke hotspots in Oost-Vlaanderen.

De Glazen Toren, natuurbier op ambachtelijke wijze
Zoals heel wat studenten genoot Jef naast zijn studies af en toe van een pintje. Maar al snel stelde hij zich vragen bij het bierproces. Vandaag speelt hij als brouwmeester een beetje god. In de De Glazen Toren zet hij alles op alles voor bieren met een geur van vers geplukte hopbloemen.

Zuivelhoeve Keymeulen, vers vanop het erf
Zin in heerlijk verse producten, recht van de boerderij? Dan moet je bij Lieven en Joost in Zuivelhoeve Keymeulen zijn. Al hun kazen worden van rauwe melk gemaakt. Tip: proef een stukje van de ‘Babbelaar’: een jonge, frisse kaas.

In de lossen teugel, verblijven in een vierkantshoeveWakker worden bij de geur van vers brood? Daar word je goedgezind van! B&B In de lossen teugel heeft een grote oven waar wel 60 broden in passen. Perfect voor een lekkere boterham bij het ontbijt in de oude vierkantshoeve.

Bierwandeling langs het bierbrouwersverleden van Aalst
20 brouwerijen in en rond Aalst. Dat kan tellen! Tijdens een leuke bierwandeling georganiseerd door de stad passeer je de belangrijke plaatsen uit Aalst haar bierverleden. Je houdt uiteraard tijdig halt voor een proevertje van de ‘ajoinen’ hun favoriete drank.

Borse van Amsterdam, klassieke Franse keuken Genieten van een verfijnde keuken is leuk. Genieten van een verfijnde keuken in een indrukwekkend zeventiende-eeuws gebouw is nóg leuker. Patrick en Annemie leggen je graag culinair in de watten in het restaurant Borse van Amsterdam, gelegen op de Grote Markt van Aalst.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in