Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Daniel Medarts

5 lekkere adresjes in Limburg (getipt door Daniel Medarts)

Wie al een bezoekje aan Haspengouw bracht, weet dat de streek naast prachtige natuur ook héél wat culinaire pareltjes heeft. Wijnmaker Daniel Medarts verklapt je zijn vijf culinaire hotspots in Limburg.

Wijndomein Kitsberg, familiezaak met smaak

Daniel en partner Evi droomden er altijd van eigen wijn van topkwaliteit te produceren. Dat doen ze vandaag in Wijndomein Kitsberg op de grens van Heers en Sint-Truiden. De hele familie springt in de bres tijdens het bottelmoment. Wijn met passie, dat staat vast!

De Haspenhoeve, proef de streek bij het ontbijt

In de kleinste gemeente van België baten Lies en Stefan B&B De Haspenhoeve uit. Je geniet er ’s ochtends van een ontbijt met veel streekproducten. Ook ’s avonds kan je de voeten onder tafel schuiven voor een heerlijke maaltijd.

Blosm, fruitige dranken van formaat

Peter Coel werd geïnspireerd door zijn schoonvader die fruitboer is. In zijn eigen stokerij Blosm benut Peter de appel- en perenbloesems van de familie om fruitige alcoholische dranken te stoken zoals gin, wodka, jenever …

Jacobs Fruit, vers fruit vanop de buiten

Vers en puur. Méér moet dat in Haspengouw niet zijn. Bij Jacobs Fruit geniet je van sappige appels en peren. Maar ben je ook aan het goede adres voor lekkers als honing, vloeibare stroop, confituur …

Aen de Kerck, klassiek met een hedendaagse twist

In restaurant Aen de Kerck schotelt chef Arnout Coëme je trots de streek voor. Met liefde voor de basisproducten geeft hij keukenklassiekers een tweede hedendaags leven. Weetje: het restaurant heeft haar eigen boomgaarden met fruitvariëteiten van meer dan 150 jaar oud.

Meer proeven van Haspengouw?

Smakelijke logeeradresjes